Megyeri Szabolcs kertész blogja

Zöld fesztiválozás

komment

Tagadhatatlanul fesztiválnagyhatalom lettünk, amint a tavasz végi jó idő beköszönt, egymást érik a különböző méretű és tematikájú össznépi vigasságok, melyekbők ki-ki ízlése és pénztárcája szerint válogathat. A környezetvédelem jó ideje divatos téma, aminek csak örülni lehet, így a természetvédelemmel kapcsolatos programok a fesztiválokon is megjelennek. Sőt, van olyan buli, ami kifejezetten ezzel a témával köti össze a szórakozást.

fesztival-szemet.jpg

Minden magyar fesztivál origója és egyeduralkodója, a Sziget (és a többi hozzá tartozó sorozat) is próbálkozik a környezetvédelem aktív megvalósításával, de az egyik nyárzáró kisebb fesztivál egyenesen a nevében hordozza a témát. A Beertok Zenei-Öko Fesztivál a Dunakanyar festői táján, a szobi Malomvölgy Ifjúsági Tábor területén kerül megrendezésre, és az idén hároméves rendezvény mostantól ökotudatos programokkal bővül. A kezdeményezés dícséretes, egyelőre azonban a fesztivál honlapján csupán célkitűzések és témafelvetések olvashatóak, az nem derül ki, hogy pontosan milyen formában történik majd az ökotudatos életmód propagálása, de várhatóan előadások, workshopok és beszélgetések lesznek. 

001nagyszinpad.jpg

Nagytakarítás a Nagyszínpad előtt

zoldfeszt.jpg

A Zöldövezet Társulás hét éve van jelen a fesztiválokon a hulladékgazdálkodás koordinálásával

A nyári zenei fesztiválok törzsközönsége jobbára fiatalokból áll, ezért az ilyen rendezvények felbecsülhetetlenül sokat tehetnek a környezettudatos gondolkodás terjesztéséért, és örömteli, hogy az utóbbi években egyre nagyobb hangsúly kerül erre. Mivel a fesztiválok rendszerint füves-fás területen kerülnek megrendezésre, a résztvevők két koncert és egy-egy sör között nem csupán elméleti tudásukat bővíthetik (már akinek van erre igénye), hanem a gyakorlatban is elkezdhetik a természetvédelmi akciókat, többek közt  a keletkező szemét, és a cigarettacsikkek egy helyre gyűjtésével, a szelektív gyűjtők használatával, a visszaváltható műanyag poharak leadásával, beváltásával. 

zold_foltok.JPG

Egy-két perc plusz munka, de nagy segítség. A városi legendákkal ellentétben a végén nem öntik össze

Gyakorlott fesztiválozók kommenektben adhatnak tippeket, hogy hogyan lehet ökotudatosan szórakozni, milyen módszerekkel lehet (szokták) a környezeti terhelést csökkenteni!

kornyezettudatossag-a-fesztivalok-alatt-is-26788.jpg

Másnap felszedik ugyan a takarítók, de ha nem dobjuk el, az egy lépés az ökotudatos gondolkodás útján

Képek: innen, innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr474692075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása