Megyeri Szabolcs kertész blogja

Anyák napja másképp

Szólj hozzá!

Szia anyu, állj vigyázba, oké, akkor hát nagyon boldog anyák napját kívánok, és bocs a hajnali csörömpölésért, eltörtem a vázát, amibe a virágokat akartam rakni, de majd keresel másikat, ez úgyis régi volt, még az esküvőtökre kaptátok, különben sem divat már a porcelán, jut eszembe, mi lesz az ebéd, mindegy is, csak legyen kész kettőre, mert Forma 1 lesz. Sok boldogságot!

 

Nem mondom, hogy mindenhol így zajlik a dolog (és tekintsünk el attól, hogy most épp nem is lesz Forma 1-es futam), de tény, hogy hajlamosak vagyunk gyorsan lerendezni az anyák napját, egy csokor virág, két puszi, aztán mehet minden tovább. Lehet azonban ennél jobban is csinálni, persze a csokor virág, vagy az innen-onnan szerzett orgona is nagy örömet tud szerezni, de azt ajánlom, próbáljunk meg anyák napjára valami tartósabb, hasznosabb meglepetéssel készülni, például olyasmivel, ami az általában túlhajtott anyukák pihenését szolgálja, vagy egyszerűen vegyünk le a vállukról némi teendőt. Alternatív ajándékötletek következnek, természetesen a növényvilág mentén haladva.

 

Először nézzük, mi a baj a bolti, vagy a szedett virágokkal. Alapvetően semmi, hisz szépek, illatosak, köszöntésre alkalmasak. Azonban viszonylag hamar elhervadnak (főleg a kedvelt orgona), és a megemlékezés pillanatai a szépségükkel együtt tovatűnnek. Az anyukákat viszont nem csak pár napig szeretjük, hanem egész évben, ezért nem baj, ha az ajándék is tartósabb.

Minimál sziklakert - örök emlék

Ha a kiszemelt anyuka, nagymama kert-, és növénybarát, meglephetjük egy egyébként is esedékes kertrenoválással, hogy az ajándékozott nagyobb örömmel hódolhasson hobbijának. Elég egy pár óra alatt elvégzett fűnyírás, gazolás, rendrakás, és extraként egy kisebb virágágyást is kialakíthatunk pár tő színes virággal, így a váza helyett a kertben fog díszelegni a meglepetés, ráadásul sokkal hosszabb ideig. Ha erre már nincs idő, vagy energia, akkor is dönthetünk a cserepes virág mellett, ami aztán később kiköltözhet a kertbe, sokáig emlékeztetve a jeles napra.

Kis pihenősarok virággal, zölddel

Persze nem mindenkinek van kertje, városi anyukáknak hasonló mutatós ajándék lehet az erkély vagy az ablakpárkány felvirágoztatása, ehhez esetleg már mélyebben a tárcába kell nyúlni, de az öröm is nagyobb lesz. Bár használati tárgyat nem illik adni ilyen ünnepen, mégsem rossz ötlet a konyhába beszerezni pár dekoratív fűszernövényt, esetleg csinos edényekbe telepítve. Tetszik vagy nem, az édesanyák idejük javát a konyhában töltik, így az ide telepített fűszer-, és egyéb növények sokkal inkább szem előtt lesznek, mint a vázákban kókadozó társaik, ráadásul még gyakorlati hasznuk is van, a konyha hangulatának javításán felül. 

Nem orgona, de szép és hasznos

Az anyukáknak az esetek többségében az önmagukra fordítható időből jut a legkevesebb, így a pihenést kényelmesebbé tevő ajándékok is biztosan örömet szereznek majd. Az erkélyen, a növények, virágok között berendezett pihenő-, olvasósarok, a teraszra beszerzett pihenőszék, vagy napozóágy feltétlen hasznos dolgok. 

 

Virág helyett időt és nyugalmat is ajándékozhatunk

Az ötletelésre, munkára még egy teljes nap áll rendelkezésre, akárhogy is döntenek az ajándékozók, én azt javaslom, próbáljanak kicsit túllépni a szokásos, kutyafuttában beszerzett csokrokon, és valami olyannal meglepni az édesanyákat, aminek igazán tudnak örülni, esetleg egy csipetnyi haszna is van, és még egy-két hét múlva is emlékezteti őket a gyermeki szeretetre.

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr24488639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása