Megyeri Szabolcs kertész blogja

Programok a hétvégi Gardenexpón

1 komment

Kerti trendek és zöld életmód minden mennyiségben a Gardenexpón! A részletes programról itt lehet tájékozódni, az alábbiakban pedig újabb kedvcsináló összeállítás olvasható. 

Környezetünk sokkal jobban hat mindennapi hangulatunkra, mint gondolnánk. Zöld nappalik, esztétikus teraszok, klimatizáló hatású télikertek és szabadidős terek létrehozásával óriási változást érhetünk el hangulatunkban, energizáltságunkban, ami hosszútávon egész életminőségünkre hatással van. Aki bele akar vágni a „terasz és kertterápiába” azt ötletek, praktikák és tanácsok várják hétvégén az ország legnagyobb kerti életmód kiállításán. 

Idilli terasz

Amerikai kutatók megállapították, hogy azoknak a kórházi betegeknek, akiknek ablakai zöldterületre néztek, kevesebb fájdalomcsillapítóra volt szükségük, és gyorsabban gyógyultak, szemben azokkal, akik csak betonépületekre láttak ki ágyukból. Számos egyéb kutatás is bizonyítja, hogy a növények, a közvetlen zöld környezet nem csak a levegő páratartalmát képes növelni, hanem közérzetünket is javítja, kellemesebbé teszi hangulatunkat, növeli a stresszel szembeni ellenálló képességünket. 

Sivárság ellen zöld fal!

Közvetlen környezetünk zöldítésén túl nagyon fontos közösségi tereink alakítása is. Rajtad is múljon! szlogennel indít a FŐKERT Nonprofit Zrt. közösségi tervezést ösztönző kampányt idén, amely először a hétvégi Gardenexpón mutatkozik be, és célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a városi terek az ő kikapcsolódásukat, rekreációjukat hivatottak szolgálni. A megfelelő, szerethető zöld közterületek kialakításához azonban az kell, hogy a tervezők megismerjék az elvárásokat, igényeket, és az így kialakított zöldterületet a lakosság is magáénak érezze, óvja azt. Ennek érdekében a kiállítás látogatói egy interaktív „tértervező-térzöldítő” játékot próbálhatnak ki a helyszínen, amellyel megtervezhetik a saját terüket.

 

Kert, bent!

„A helyszínen felépített 10 bemutató kert és a kert-trendezés téma kiállítóinak különlegességei csupán egy-egy szeletét jelentik a sok száz újdongának, ami látható lesz a rendezvényen. A legnagyobb hazai kerti életmód kiállításként elsősorban a teraszon, és kertben használatos eszközök, kiegészítők átfogó kínálatára koncentrálunk, legfőbb célként követve azt, hogy a zöld környezet pozitív hatásait tudatosítsuk minden látogatónkban.”  – fogalmazott Fülöp Judit, a Gardenexpo főszervezője, aki szerint a hazai kertkultúra jelentős változásokon ment át az utóbbi években, egyre inkább előtérbe állítva a kert kényelmi, kikapcsolódást nyújtó funkcióit.

 

Ráadásképpen pedig egy friss, ropogós videó a hétvégi programokról és a tavaszi növényápolásról: 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr764326710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoldfalkert1 · http://zoldfalkert.hu 2012.04.14. 18:30:44

A zöldfal nagyszerű megoldás a hétköznapi megoldásokkal szemben.
A környezetének, az épületnek és energiatakarékosságnak is használ.

Összefoglaló cikk ezzel kapcsolatban :
zoldfalkert.hu/attekintes-zoldfalak-zoldtetok-szobakertek-elonyei

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása