Megyeri Szabolcs kertész blogja

Virágos Valentin napot!

Szólj hozzá!

Kevés olyan megosztó ünnep van, mint a Valentin vagy Bálin nap. Az viszont tény, hogy egyre többen ünneplik és őszintén szólva nem látok benne semmi kivetnivalót, ha van az évnek egy napja, amikor a hozzánk közel állókat megajándékozzunk egy kis aprósággal, ami lehet egy szív alakú csokidesszert, egy baráti ölelés vagy akár egy csokor vagy egy cserép virág.

Virágot a virágnak

A nőknek azt gondolnánk könnyebb virágot választani, de megnehezítheti a helyzetet, hogy számtalan illemszabály kötődik a virágválasztáshoz és átadáshoz. Először is van aki szerint cserepes virágot csak az édesanyánknak adhatunk, de véleményem szerint ez a szabály mára elavult, hiszen nem ritka, hogy a távozó kolleginát egy gyönyörű cserepes növénnyel ajándékozzák meg volt munkatársai. Ez szerintem egy szép szokás. A cserepes és vágott virág kérdéshez az is hozzátartozik, hogy tapasztalataim szerint, ha egy férfi vágott virággal ajándékoz meg egy nőt az sokkal többet jelent, mintha egy gyönyörű cserepes virágot nyom a kezébe. Viszont arra figyeljünk, hogy a csokornál igenis él a szélsőségek elve. Főként Valentin napra vagy egy szál virággal, vagy hatalmas csokorral ajándékozzuk meg kedvesünket.

Ha mégis közepes csokrot választanánk, akkor tartsuk szem előtt, hogy páros számú virágot nem illik adni. Elvileg 12 szálból álló virágcsokor már megengedett, hiszen ennél a darabszámnál már nehézkes a számolás. Azonos virágból álló vagy még inkább vegyes csokor esetében véleményem szerint a 6 szál is belefér, hiszen ajándék csokornak ne számold a szárát :)

 

A legjobb, ha tudjuk a megajándékozandó kedvenc virágát és abból kap egy szálat vagy egy csokornyit. Ez nem a karácsonyra már megint zokni esete, hanem annak kinyilatkoztatása, hogy igenis tudod mi a másik kedvenc virága. Ha nincs kedvenc, akkor az évszaknak megfelelő csokrokból vagy növényekből érdemes válogatni. A tavasz a hagymások idénye, úgyhogy egy cserepes kék jácint, mint szerelmetek tartósságának jele, kitűnő választás lehet. Itt olvashatod el bővebben, hogy pontosan melyik virágnak mi a jelentése, mert nem csak a virág fajtája, hanem színe is fontossággal bír.

 

Férfinak is jár a virág

Gyakran hallom pároktól, hogy előbb veszünk egy kutyát, hogy teszteljük érettek vagyunk-e egy gyerekre. Ez az elv sokaknak bevált már, de van akiknek nincs lehetőségük a kutyatartásra, úgyhogy nekik pont jó egy növény, ami hasonlóan igényli a törődést, odafigyelést. Például egy húsevő növény kellően egzotikus és férfias ajándék lehet. Persze érdemes szem előtt tartani, hogy a megajándékozandó mennyit tud majd foglalkozni a virággal, így a kaktusztól az orchideáig bármilyen növényt választhatunk.

A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmből is jól ismert szerelempáfrányt és társait nem igazán ajánlanám, de személy szerint a babtesztet kedves dolognak tartom. Úgyhogy Valentin napra akár ajándékozhatunk egy virágmagot vagy virághagymát is, amit ha sikeresen kihajtat a megajándékozott, akkor akár jöhet a kis trónörökös is :)

Képek:Innen, innen, innen, innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr844100586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása