Megyeri Szabolcs kertész blogja

Összefogással szépült meg a Hungária körút - Mogyoródi út kereszteződése

1 komment

Összefogással szépült meg az utcafront Budapest egyik legforgalmasabb kereszteződésében, a Hungária körút-Mogyoródi út találkozásánál lévő társasház előtt. A Virágzó Zugló Program soron következő állomásán, a lakóközösség közel 20 tagja közreműködött a mintegy félszáz cserje elültetésében.    

 

Július 16-án szombaton az eligazítás után a társasház lakói Megyeri Szabolcs programkoordinátor irányításával fagyal cserjéket ültettek be a Hungária körútra néző előkertbe, illetve a Mogyoródi út felőli járda parkolót elválasztó szegélyre.. 

Haszon Gábor, a társasház képviselője elmondta: az itt élők meglepetéssel és nagy örömmel fogadták Papcsák Ferenc polgármester által kezdeményezett és az önkormányzat támogatásával megvalósuló programot. A hosszú évek óta várt cserjék elültetésében a lakóközösség sok tagja részt vett, mely önmagában is nagy siker.

Karai Jánosné, aki 1947 óta él ebben a társasházban és egykor maga is kertészként dolgozott, ültetés közben nosztalgiával mesélt azokról, a ma már hihetetlennek tűnő időkről, amikor a kerület szinte minden pontja virágzott, és a zöld-Zugló jelző valóságban is illett a kerületre. 

Gyügyei Attila, a helyszínen jelen lévő önkormányzati képviselő megköszönve a lakóközösség segítségét, kiemelte: a program jól látható eredménye az is, hogy építi  és fejleszti a közösséget, segít az összekovácsolódásban, egyben lehetőséget teremt a lakók és képviselő közötti párbeszédre, kihelyezett fogadóóra megtartására is.

A munka végeztével a jókedvű csapat a Papp László Budapest Sportaréna tőszomszédságában álló épület előtti cserjesor tövében örökítette meg a közös ültetést.     

 

 Tekintse meg az eseményről készített képgalériát ►

 

Tekintse meg az eseményről készített videót ►

   Tudjon meg többet a programról, kattintson a www.viragzozuglo.hu-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr973135237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hgboom 2011.10.29. 19:06:35

Az önkormányzat által jóváhagyott eddigi legjobb gondolat ami az utóbbi 10 évben létezett. Itt nem a leszakadt osztályok megsegítése vagy "nemesebb" adományozás a cél, hanem valóban a jövőbeli generációnak való tudatos, természetépítés folyik.
Fák és bokrok ültetésére a meglévő közterületek Zuglóban szerencsére még adottak, aminek a kihasználása létérdekünk.
Eddig is csak a lakosok jóérzésén, szorgalmán, anyagi helyzetén és az önkormányzaton múlt , hogy a közterületek milyen állapotban voltak.
Valljuk be őszintén eddig, a kötelezőn felül egyik fél sem teljesített, de talán most ezzel az akcióval felrázhatóak azok az emberek is abból a közönyből és apátiából akik kételkedtek, hogy lakókörnyezetük valaha megszépülhet.
Általános országgyógyító terápiának is alkalmas lehet ez a program, hiszen a pozitív életszemlélet mindenkire ráfér....
Kívánom mindannyiunknak , hogy sikeres legyen ez a kezdeményezés , a szervezőknek se menjen el a kedve , az önkormányzatnak pedig a pénze és a tartalékai, hogy a jövőben folytatódhasson ez a nagyszerű program !

tisztelettel: Haszon Gábor

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása