Megyeri Szabolcs kertész blogja

Elkészült a Virágzó Zugló Program 100. utcafrontja

komment

 Június 21-én a Várna utcában került beültetésre a Virágzó Zugló Program 100. utcafrontja. A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen részt vett és a lakókkal közösen ültetett Zugló polgármestere és a képviselő-testület több tagja is.

 

Papcsák Ferenc ültetés közben kifejtette, hogy a lakóközösségek tagjainak a program alkalmat teremt arra, hogy közös munkával hozzák rendbe, ültessék be a lakóházukhoz tartozó előkertet és utcafrontot.. Ez önmagában is sokat jelent a közösség összekovácsolásában, ám a program valódi sikere az hogy a lakók az ültetést követően, a mindennapokban is ápolják, gondozzák az elültetett növényeket, így válhatnak a közterületeink összefogással virágzóvá.

"Felemelő érzés látni generációk összefogását" 

 A program szakmai koordinátora, Megyeri Szabolcs kertészmérnök újságírói kérdésre kiemelte, hogy az utcafronti virágágyások kialakításánál alapvetően más szempontokat kell figyelembe vennünk, mint egy zárt kert vagy egy közpark esetében. A kulcs itt az esztétikai élményen túl a praktikusság és a biztonságos mindennapi használat. Utcafronti virágágyásoknál érdemes Nyugat – Európai példákat megnéznünk, a példaértékű kialakításoknál szinte mindenhol figyeltek arra, hogy erősen szúrós, mérgező növények ne kerülhessenek az ágyásba. Elsősorban a vegetációs időszaknak megfelelő egynyári virágokat, vagy a legtöbb lakó által egyre jobban igényelt évelőket és virágzó cserjéket, bokrokat ültetjük el. A programban résztvevő kertbarátok döntő része hosszabb távra szeretné az utcafronti ágyást betelepíteni, a jelentkezők éppen ezért legszívesebben az évelő növényekből és a minden évben újra virágzó cserjékből választanak, hiszen szeretnék, ha munkájuk eredményét minden évben láthatnák. A program alapelve, hogy a Zuglói Önkormányzat által biztosított növényeket a kertbarátok közösen ültessék el, és később gondozzák is azokat. Öröm látni azokat a jelentkező közösségeket, ahol idősebb generáció együtt gondoskodik a ház előtti zöld terület tisztaságáról és szépítéséről a fiatalokkal – mondta a kertészmérnök.

 

Tekintse meg az eseményről készített képgalériát ►

Tekintse meg az eseményről készített videót ►

  Tudjon meg többet a programról, kattintson a www.viragzozuglo.hu-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr733117751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása