Megyeri Szabolcs kertész blogja

Elindult a Virágzó Zugló 2011 Program

Szólj hozzá!

Papcsák Ferenc polgármester személyes javaslatára május hónapban indult útjára a Virágzó Zugló 2011 utcafront szépítési program. A kezdeményezés egyik példaértékű sajátossága, hogy Zugló Önkormányzata és a zuglói lakosok közösen hozzák rendbe, teszik virágzóvá a lakóházukhoz tartozó utcafrontot, előkertet. A program szakmai koordinátora Megyeri Szabolcs zuglói kertészmérnök.

 A programban résztvevő lakosoknak az Önkormányzat térítésmentesen biztosítja az elültetendő cserjéket és virágpalántákat, valamint az ültetéshez szükséges felszerelést. Az ültetést valamint az elkészült terület további gondozását a lakóközösségek végzik..

 Egy program, amellyel mindenki nyer

A zuglói lakók és lakóközösségek részére meghirdetett pályázat sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint a felhívás közzétételét követően a polgármesteri kabinethez beérkező több száz jelentkezés és az eddig elkészült, Zugló számos pontján megtekinthető közel félszáz utcafronti virágágyás. 

A program egész évben tart, a késő őszi fagyok beköszöntéig, tehát mindenki sorra fog kerülni, a jelentkezést követően azonban minden pályázónak türelemmel kell várnia a kapcsolatfelvételéig.

A Program első szakaszában – a helyszíni felmérést követően, előre egyeztetett időpontban – a lakóközösség a koordinátor szakmai irányításával közösen ülteti el az önkormányzat által biztosított növényeket.  A program folytatásaként, az úgynevezett második szakaszban, (előreláthatóan az őszi hónapokban) a programkoordinátor előzetes egyeztetést követően ismét felkeresi az elkészült utcafrontok, előkertek tulajdonosait a tapasztalatok közös értékeléséhez és az elkészült virágágyás ellenőrzéséhez. 

A program egyik legfontosabb célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét közterületeink rendbetételének, tisztántartásának fontosságára, ezért az ültetés folyamatáról és az elkészült területről fényképfelvétel és kisfilm is készül, ami felkerül a program honlapjára és a résztvevők is kapnak saját példányt. 

A programban a szerszámokat a Fiskars Brands Finland oy Magyarországi Fióktelepe biztosítja.A program során elültetett növényeket és felhasznált kiegészítőket a Borhy Kertészet szállítja. A program médiapartnere a legnagyobb hazai kertészeti portál az edenkert.hu.

 Tekintsen meg egy ültetésről készített képgalériát ►

Tekintsen meg egy ültetésről készített videót ►

  Tudjon meg többet a programról, kattintson a www.viragzozuglo.hu-ra!  

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr733114492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása